úterý 3. prosince 2013

První adventní neděle

ADVENT
Slovo advent pochází z latinského Adventus a znamená příchod. Doba adventní je vlastně přípravnou dobou na vánoční svátky, na příchod Ježíše Krista, na jeho nerození. Od první adventní neděle – letos připadla na 1.12.2012 – přichází Láska k naší planetě (protože Ježíš=Láska).
Ježíš tak, jako každý rok,  i letos navštíví naší planetu, a o půlnoci 24.12.2012  požehná všem lidem. A jak se ta láska přibližuje, tak mnoho lidí, kteří mají srdce zavřené, tak cítí, že je něco jinak. A říkají si: „Nojo, zase vánoce, zase blázinec, nic nestíhám…“. A přitom by stačilo zastavit se, naladit se a přijímat… ale to už jsem se zase rozepsala o něčem, o čem si myslím, že slyšet nechcete.

První svíčka se jmenuje MÍR.
Chápu to a hlavně cítím to tak, že při zapalování první svíčky na adventním věnci, by měli lidé přát všem lidem, aby se jim podařilo najít MÍR ve svém vlastním srdci! To je, myslím si, to nejdůležitější ze všeho. Co by bylo platné, kdybychom přáli mír všem národům na zeměkouli, když její obyvatelé neustále bojují. Bojují jak se sebou, tak se svými bližními, svými sousedy, bojují proti všemu a všem. Myslím si, že kdyby si lidé udělali pořádek ve svém vlastním srdci, našli tam lásku, klid a mír, tak bychom jako planeta měli vyhráno…. věřím, že jednou se tak stane…
*************


Žádné komentáře:

Okomentovat